EMOS Meteorológiai állomás E8835

EMOS Meteorológiai állomás E8835

cikkszám: E8835

készlet: RAKTÁRON (Szállítási idő 1-2 nap)

Mennyiség:

A termék ára:

11 133Ft

Biztonságos bankkártyás fizetés
webáruházunkban
Fizetési módok és tájékoztatók
Bankkártya
Ha most megrendeled
ekkor már szállítjuk is: 1-2 nap
Szállítási információk
Szállítás
termékleírás

EMOS E8835 vezeték nélküli időjárás-állomás

Mindenképpen érdemes rendszeresen figyelemmel kísérni az aktuális időjárási helyzetet és a jövőbeli kilátásokat. Így sokkal könnyebben eldönthetjük, mit vegyünk fel, megöntözzük-e a kertet, vagy várjunk még egy kicsit, és hogyan töltsük a szabadidőnket. Vannak, akik e téren mindmáig sajgó ízületeikre támaszkodnak (a fájdalom állítólag a közelgő esőt jelzi előre), de okosabb ezt a feladatot az EMOS otthoni időjárás-állomására bízni. Átlátható kijelzőjén leolvasható a pontos idő, a dátum, az aktuális hőmérséklet és a páratartalom (benti és kinti), a légnyomás, a következő 12-24 óra időjárásának előrejelzése, a napkelte és a napnyugta időpontja és még sok minden más. Az éjjeli szekrényre helyezve hasznát vehetjük ismételt ébresztő funkciójának is.

 

Remek elemző, jó memóriával

Mindig megbízhatóan pontos időt és helyes dátumot mutat. A digitális időjárás-állomás ugyanis saját magát állítja be a sugárzott DCF rádiójel alapján. Ezért nyári időszámításról télire való átálláskor (vagy fordítva), vagy a szökőévekben is nyugodtan alhatunk, nem fenyeget az a veszély, hogy elaludjunk munkanapon. Ami az időjárást illeti, mindig mutatja az aktuális beltéri és kültéri hőmérsékletet és páratartalmat. Ezenkívül az E8835 időjárás-állomás rendszeresen rögzíti mindkét változó szélső értékeit, amit elsősorban a rekordok kedvelői fognak értékelni. Továbbá barométerrel is rendelkezik, amely a légnyomást méri. Az elmúlt 12 óra értékeit az időjárás-állomás egy grafikonon ábrázolja.

 

Betekintést nyújt a jövőbe is

Különösen a gyerekeknek és az unokáknak fog tetszeni a kijelző tetején, középen látható égbolt változó képe. De ne essünk tévedésbe! A képernyőn megjeleníthető 7 ábra egyike nem aktuális időjárási adatokat mutat, hanem 12–24 órás előrejelzést 15–20 km-es környezetünkben.

 

Mit jelent a "smiley"?

A nyitott szekrény előtti tétovázással töltött időt segíthet talán lerövidíteni a képernyő jobb felső sarkában található emotikon ("smiley") is. Ez a hőmérséklet és a páratartalom egybevetése alapján az ún. hőérzetet mutatja. A levegő páratartalma ugyanis alapvetően befolyásolja, hogyan érezzük magunkat meleg időben. Magas hőmérsékleten a testünkből távozó víz lassabban párolog el, így testünk nem hűl olyan hatékonyan. Ezért, ha 20 °C feletti hőmérsékleten a páratartalom meghaladja a 60%-ot, az időjárás-állomás szomorú emotikonnal jelzi, hogy jobban tesszük, hogyha ezúttal a bőrszoknya helyett inkább egy szellős nyári ruhát veszünk fel.

 

Akár 3 érzékelőhöz is kapcsolódhat

Ezt a cseh időjárás-állomást egy E08835 kültéri érzékelővel szállítjuk, amellyel akár 60 m távolságból is képes kommunikálni. A kapcsolat vezeték nélküli, így az ablakpárkány környékét nem csúfítják el a vezetékek. Az érzékelő vízálló, de a tartós esőzést nem bírja. Ezért tető alatt javasolt elhelyezni, lehetőleg a ház északi oldalán. Annak, aki az abszolút tökéletességre áhítozik, lehetősége van még kettőt vásárolni, hogy az időjárás-állomáshoz 3 érzékelőt csatlakoztasson. A mért adatok között a kijelzőn manuálisan is lehet kapcsolgatni, de be lehet állítani az adatok automatikus váltogatását is.

 

Falra vagy állványra

Az E8835 időjárás-állomás hátulján egy praktikus kihajtható támasztó található, amely lehetővé teszi, hogy olyan helyzetbe állítsuk, amelyben a legjobban láthatjuk az ablakpárkányon, az éjjeliszekrényen, a polcon vagy a nappalink falán. Legalább ilyen jól mutat falra szerelve is csupán 2 kicsi csavarral.

 

AAA méretű elemekkel

A vezeték nélküli kommunikációt AAA méretű elemek biztosítják – az időjárás-állomás 3 elemmel, az érzékelő 2 elemmel működik. A lehető leghosszabb üzemidő érdekében az LCD-kijelzőnek nem állandó a háttérvilágítása. A SNOOZE/LIGHT gomb megnyomásával 5 másodpercre felkapcsolhatjuk, ami elegendő ahhoz, hogy leolvassuk a legfontosabb adatokat. Az időjárás-állomáshoz és az érzékelőhöz is csak és kizárólag 1,5 V-os egyszer használatos tartós (alkáli) elemeket használjunk! Az újratölthető elemek feszültsége túl alacsony a berendezés megfelelő működéséhez (csupán 1,2 V).

AC (hálózati) adapter nem
lehetséges kiegészítő érzékelő használata 3
az érzékelő hatótávolsága akár 60 m
barométer igen
képernyőméret 128 × 80 mm
kivetítés nem
falra függesztés lehetősége igen
vezetékes szonda az érzékelőhöz nem
külső hőmérséklet -20 °C és +60 °C, felbontás 0,1 °C
külső páratartalom nem
időjárás-előrejelzés igen
órák DCF (rádióvezérelt óra)
min. és max. hőmérséklet igen
folyamatos háttérvilágítás nem
holdfázisok igen
dátum igen
nyomás tendencia igen
hőmérő típusa vezeték nélküli
az állomás tápellátása 3× 1,5 V AAA (nem tartozék)
naptár igen
belső hőmérséklet 0 °C és +50 °C, felbontás 0,1 °C
hőmérséklet tendencia igen
LED háttérvilágítás igen
tengerszint feletti magasság beállítása nem
színes kijelző (black mask) háttérvilágítású nem
12/24 időformátum igen
az érzékelő tápellátása 2× 1,5 V AAA (nem tartozék)
ébresztőóra igen, 2×
belső páratartalom 20 % és 95 % RH, felbontás 1 %
hőmérséklet figyelmeztetés nem
időzónák igen
termék meteorológiai állomás
elektronikus felületi háttérvilágítás nem
szundi igen
opció a hőmérséklet mértékegység beállítására: °C/°F °C/°F
jelátviteli frekvencia 433 MHz
a főegység méretei 22 × 157 × 123 mm
érzékelő méretei 30 × 50 × 97 mm
 

Értékelések

Még nem érkezett ehhez a termékhez értékelés.

hasonló termékek
EMOS Meteorológiai állomás E6016
EMOS Meteorológiai állomás E6016
37 136Ft
EMOS Digitális hőmérő vezetékes
EMOS Digitális hőmérő vezetékes
3 951Ft
EMOS Meteorológiai állomás E6018
EMOS Meteorológiai állomás E6018
18 562Ft
Emos meteorológiai időjárás állomás E5080
Emos meteorológiai időjárás állomás E5080
16 086Ft
EMOS Vezeték nélküli hőmérő E0129
EMOS Vezeték nélküli hőmérő E0129
6 427Ft
EMOS Hő- és nedvességmérő (E0114)
EMOS Hő- és nedvességmérő (E0114)
3 951Ft
EMOS Meteorológiai állomás E5101
EMOS Meteorológiai állomás E5101
13 687Ft
EMOS Digitális hőmérő vezetéke E0422
EMOS Digitális hőmérő vezetéke E0422
3 579Ft